Praktiniai Headspace modelio adaptavimo Lietuvoje mokymai – keturių savivaldybių specialistams

„Ateik, kai nori būti išklausytas!” – tokiu išgrynintu kvietimu, skirtu 12-25 m. vaikams ir jaunimui, baigėsi trijų dienų praktiniai Headspace darbo modelio adaptavimo Lietuvoje mokymai.

2023 m. vasario 7-9 d. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje vyko praktiniai Headspace modelio adaptavimo mokymai, organizuoti VšĮ Vaikų ir jaunimo centro “Džiaugsmo slėnis”, kuris įgyvendina 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo projektą „Džiaugsmo slėnis „Vaikų ir jaunimo psichinės ir emocinės sveikatos gerinimo modelio diegimas“. Praktinius mokymus vedė projekto partnerio „BERGIÐ headspace“ (Islandija) atstovai Eva Rós Ólafsdóttir ir Björgvin Heiðarr Björgvinsson.

Tikslingai ir motyvuotai – nedidelė, 15 specialistų mokymų grupė, atrinkta su projektą vykdančiais VšĮ Vaikų ir jaunimo centro „Džiaugsmo slėnis“ atstovais, tris dienas dirbo, diskutavo, išklausė praktinę informaciją darbui su tiksline grupe – 12-25 m. vaikais ir jaunimu.

Projektas parengtas ir įgyvendinamas, siekiant visuomenei parodyti EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų pagalba kuriamus realius pokyčius mūsų kasdienybėje, užtikrinti glaudesnius dvišalius Lietuvos ir valstybių donorių ryšius su partneriais iš Islandijos, dalyvaujant Telšių ir Plungės savivaldybėse dirbantiems atstovams, savivaldybių įstaigų specialistams.

Projekto tikslas – sukurti ir įdiegti veiksmingą metodų, integruotų paslaugų vaikams ir jaunimui kokybinę sistemą, adaptuoti projekto partnerių naudojamą darbo modelį Headspace. Projektu siekiama pagerinti vaikų ir jaunimo emocinę bei psichologinę sveikatą, užtikrinant vaikų ir jaunimo gerovę. Tikslinė grupė: 12–25 metų amžiaus vaikai ir jaunuoliai.

Įgyvendinant projektą, siekiama efektyvaus paslaugų teikimo šiai tikslinei grupei per veikiančius Pokalbių kambarius – tai kaip mums suprantama Jaunimo linija, tik veikianti asmeninio pokalbio principu.

Pokalbių kambariai veikia ar ruošiami keturiose savivaldybėse – Telšių, Mažeikių, Plungės rajonų ir Palangos miesto.

Mokymų metų dalyviai gavo daug praktiškų ir naudingų patarimų. Išklausę mokymus, vaikų ir jaunimo konsultantai tęsia pradėtus darbus. Konsultantams linkime stiprybės vykdant nelengvą, tačiau prasmingą darbą, o socialiniams partneriams dėkojame už bendradarbiavimą.

Į asmenines ir grupines Headspace konsultacijas registracija vykdoma tel. nr. 8-657-77750.